HET TIJDSCHRIFT VOOR GEZONDE LEKKERNIJEN
 
 Vis Parmentier
Home Inhoudstafel Recepten Producten Band Archieven Contact
    Vis Parmentier
    Voor 2 personen

  • Vis is een uitstekende bron van vele voedende bestanddelen, derhalve goed voor de gezondheid. Jammer genoeg hebben wij Belgen geen goede reputatie als viseter. Nochtans is het niet zo moeilijk om vis lekker klaar te maken, waarmee je ook je gezondheid te goed doet. Lees dus verder Ö

  • De benodigde ingrediŽnten zijn vrij eenvoudig : kabeljauw en aardappelen. Hieronder zie je hoe deze twee voedingsmiddelen wonderwel kan combineren.
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 20 minuten
  • IngrediŽnten

    • 2 kabeljauwfilets (100 g ieder)
    • 1 zoete aardappel, geschild en gesnipperd
    • 1 bloemige aardappel, geschild en gesnipperd
    • 1 soeplepel plantaardige olie
    • Kappertjes als garnituur

  • Saus

    • 2 koffielepels plantaardige olie
    • 1 teentje look, fijn gehakt
    • 1 ui, in blokjes gesneden
    • 540 g tomaten uit blik, fijngehakt
    • 1 soeplepel gesnipperde peterselie
    • ľ koffielepel peper
    • 1 mespunt cayennepeper
    • 1 koffielepel gedroogde oregano


  • Voorbereiding en bereiding

    • Leg de kabeljauwfilets in een ovenbestendige schotel en bedek deze met afwisselend een laagje zoete aardappel en bloemige aardappel.
    • Overgiet met olie en laat 10 tot 12 minuten in de over garen.
    • Verwarm ondertussen de olie in een kom. Fruit er de ui in aan tot die mooi glazig ziet.
    • Voeg er alle overige ingrediŽnten bij en laat een 15 tal minuutjes zacht sudderen op het vuur.
    • Schik alles op een dienschotel, overgiet met de saus en werk af met de kappertjes
  • Nog een tip

    Het is klassiek witte wijn te drinken bij vis. Heb je al eens een Duitse Moezelwijn, nagenoeg in alle wijnrekken te vinden, geprobeerd ? Het zou ons niet verbazen moest deze combinatie je ook in positieve zin verbazen Ö

Energie (kcal) Eiwitten (g) Vetten (g) Koolhydraten (g)
271 21 10 19

Google