HET TIJDSCHRIFT VOOR GEZONDE LEKKERNIJEN
 
 Tagliatelli met Champignons en Boursin
Home Inhoudstafel Recepten Producten Band Archieven Contact
    Tagliatelli met Champignons en Boursin
    Voor 4 personen

  • Niet iedereen is verzot op champignons, voor velen nochtans dé lekkernij van het najaar. Het is daarenboven niet gemakkelijk paddenstoelen altijd op de correcte manier klaar te maken, het gebeurt wel eensdat ze als rubber aanvoelen. Het is nochtans de ideale vrucht om een klassiek gerecht eens een ander smaaktintje te geven. Daarbij komt dat champignons zeer voedzaam zijn, ze bevatten veel mineralen. Of het nu om bos- of gekweekte champignons gaat, verse of gedroogde, er is altijd wel een gerecht waarin ze kunnen verwerkt worden. En als het gerecht daarenboven door iedereen kan klaargemaakt worden, … waarop nog wachten?

  • Ingrediënten

    • 400 g tagliatelli
    • 1 slp olijfolie
    • 2 teentjes look
    • 1 gehakte ui
    • 250 g fi jngehakte champignons (Parijse of andere)
    • 1 glas droge witte wijn
    • 50 g Boursin met peper
    • 12,5 cl dikke room
    • Zout en Peper


  • Voorbereiding en bereiding

    • Breng het water aan de kook, voeg er een scheutje olijfolie en een snuifje zout aan toe.
    • Laat de deegwaren er in koken tot de gewenste gaarheid.
    • Verwarm de rest van de olie in een braadpan en fruit er de look en ui in aan.
    • Voeg er de helft van de bieslook aan toe, de fijngesnipperde champignons en de witte wijn.
    • Laat dit alles opkoken en laat een paar minuutjes doorkoken.
    • Werk het gerecht af met de Boursin en de room.
    • Breng op smaak met de peper en laat onder voortdurend roeren nog even op het vuur staan.
    • Laat de deegwaren uitlekken en voeg ze toe in de braadpan. Meng alles goed ondereen.
    • Werk het gerecht af met de resterende bieslook.
  • Nog een tip

    Wees kieskeurig bij de aankoop van de champignons. Kijk of ze goed stevig zijn, kijk of er geen vuile vlekken op voorkomen of dat tekenen van rotheid vertonen. Wil je de schotel een ‘fi nal touch’ geven, bak dan enkel champignons afzonderlijk in een pan en versier er de rand van het bord mee.

Energie (kcal) Eiwitten (g) Vetten (g) Koolhydraten (g)
561 30 17 72

Google