HET TIJDSCHRIFT VOOR GEZONDE LEKKERNIJEN
 
Prei met vinaigrette
 Prei met vinaigrette
Home Inhoudstafel Recepten Producten Band Archieven Contact
    Voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 8 witte, gekuiste preistronken
    • 2.5 dl gevogeltebouillon, warm
    • 1 soeplepel citroensap
    • 2 eieren, hardgekookt, fijngehakt
    • 1 soeplepel gehakte peterselie
    • 1 soeplepel sterke mosterd
    • 3 soeplepels wijnazijn
    • 1,25 dl olijfolie
    • peper
  • Bereiding

    Snij het wit van de prei in de lengte in repen.
    Gaarkoken in de gevogeltebouillon. Afkoelen in de kookvloeistof en koud bewaren.
    Bereid ondertussen de vinaigrettesaus : meng daarvoor in een bol de gehakte eieren met de peterselie, mosterd en azijn.
    Giet er de olie in een straaltje aan toe en meng tijdens het gieten krachtig met een klopper.
    Breng op smaak met kruiden.
    Laat de preirepen uitlekken en schik ze op een dienschotel of op individuele borden.
    Overgiet het geheel met de vinaigrettesaus en dien op.

  • Enkele raadgevingen

    Je kan de schotel of de borden opsmukken door er fijne reepjes gebakken spek over te strooien of fijne reepjes gekookte ham.

Energie (kcal) Eiwitten (g) Vetten (g) Koolhydraten (g)
384 5,1 34,2 13,9

Google