HET TIJDSCHRIFT VOOR GEZONDE LEKKERNIJEN
 
 Zandkoekjes met chocoladesmaak en aardbeien
Home Inhoudstafel Recepten Producten Band Archieven Contact
Sorbet met Kriek op een bedje van rode vruchten en rabarber
    Voor 6 personen
    Voorbereiding 40 minuten
    Berieding 10 minuten
  • IngrediŽnten voor de siroop

    • zes zachte rabarberstokken
    • 200 ml water
    • 100 g griessuiker
    • 1 schaaltje aardbeien (250 g)
    • 2 soeplepels suiker
    • 1 groene citroen
    • 150 g frambozen
    • 100 g rode aalbessen
  • IngrediŽnten voor de sorbet

    • 200 ml water
    • 200 g griessuiker
    • 250 ml Kriek
    • 1 wit van ei
    • Sap van 2 citroenen
    • Enkele vers muntblaadjes
  • Bereiding van de rabarberstroop.

    * Maak de rabarber schoon en snijd de stokken in kleine stukjes.
    * Breng het water aan de kook en voeg er de griessuiker aan toe.
    * Wanneer het water kookt, de rabarber toevoegen.
    * Zodra het water opnieuw kookt, het vuur doven en de stukjes rabarber uit het water halen.
    * Het vocht laten afkoelen en de stroop op zij zetten.

  • Bereiding van de sorbet

    * Het water aan de kook brengen en de suiker toevoegen.
    * Laten afkoelen, de Kriek, het wit van ei en het citroensap aan het suikerwater toevoegen.
    * De mengeling gedurende 2 ŗ 3 minuten met een klopper stevig doorroeren.
    * Het geheel gedurende 30 ŗ 40 minuten in een ijsmachine plaatsen.
    * Wanneer je over geen ijsmachine beschikt, zet dan de bereiding gedurende dezelfde tijd in de diepvries.
    * Het geheel mixen en nog eens 30 tot 40 minuten in de diepvries plaatsen.

  • Bereiding van de rode vruchten

    * De aardbeien en frambozen zuiver maken en in kleine stukjes snijden.
    * Leg de aardbeien in een slakom en bestrooi ze met de 2 soeplepels suiker.
    * Voeg er het citroensap aan toe, meng alles goed ondereen en laat gedurende 10 minuten marineren.
    * Voeg er vervolgens de frambozen, rode aalbessen en de rabarbersiroop aan toe.
    * Meng nog eens alles goed ondereen en laat minstens 1 uur koelen in de ijskast.

  • Afwerking

    * Zet, alvorens op te dienen, de nagerechtbordjes (bij voorkeur diepe) ongeveer een half uur in de ijskast, zodat ze goed koud zijn.
    * Breng in ieder diep bord een bodem van de rode vruchten en overgiet ze met de rabarbersiroop.
    * Leg hier bovenop 1 of 2 bollen van de Krieksorbet en versier met enkele verse muntblaadjes.
    * Onmiddellijk opdienen.

  • Suggesties

    Om de sorbet te bereiden kan je eventueel een andere biersoort dan Kriek gebruiken. Geuze, Leffe of blonde Maredsous zijn zeker ook geschikt en het resultaat zal even verbluffend zijn!

Energie (kcal) Eiwitten (g) Vetten (g) Koolhydraten (g) Alcohol (g)
280 2 0 65 3

Google