HET TIJDSCHRIFT VOOR GEZONDE LEKKERNIJEN
Home Inhoudstafel Recepten Producten Band Archieven Contact
 Boeken

Confituur van Winiefred: Buitengewoon lekker

Kun jij confituur maken zoals je grootmoeder of je moeder ? Proefde je ooit al confituur van gember of van witloof? Wat doe je met te dikke confituur? Zijn er ook speciale en smakelijke dieetconfituren? Wat is chutney? Moet beschimmelde confituur meteen de vuinisbak in? Op zoek naar goede tops voor het afsluiten en bewaren van je confituurpotten? Winnifred Van Killegem laat je meegenieten van haar lekkerste, meest originele en makkelijk te bereiden recepten voor confituur. Op basis van fruit, bloemen, groenten én kruiden. Overzichtelijk gerangschikt per ingrediënt én afgewisseld met boeiende weetjes en nuttige tips. Over de geschiedenis van confituur, gelei, marmelade en chutney. Met handige aanwijzigen voor bereiding.

Winiefred Van Killegem
Confituur van Winiefred: Buitengewoon lekker
Davidsfonds Uitgever 2007
ISBN 978-90-5826-478-7

Kook ook salade

Een kleine vissalade voor-af, een gezonde groentesalade als lunch, een vlees- of vissalade als hoofdgerecht of een vruchtensalade toe : met salades kun je alle klanten op ! Leef je uit op een Japanse tahoesalade met wortel en rettich, Makreelsalade met sinaasappel en olijven en Frambozen-bessensalade met cake en wittechocoladesaus. Gezond en lekker, op ieder moment van de dag !

Kook ook salade
Inmerc Uitgever 2007
ISBN 978-90-6611-645-0

Smaken van het land Groenten en fruit vroeger en nu

Kip met appelmoes, konijn met pruimen, rodekool met appeltjes... Groenten en fruit hebben een vaste stek in de klassieke warme maaltijd en in de eetcultuur van Vlaanderen en België. Dat was niet altijd zo. Wat belandde er tussen 1800 en nu op ons bord? Smaken van het land vertelt het verhaal van de groente- en fruit productie en consumptie in ons land. In de zeventiende eeuw vond je vooral kolen, bonen en uien in onze kookpot. Met de forse van de tuinbouw nam het aanbod in de negentiende eeuw toe. Witlof was de pionier, later volgden bloemkool, spruiten, tomaten en asperges. Druiven in Overijse, boomgaarden in Haspengouw, tuinbouw in Sint-Katelijne-Waver: elke regio kende een eigen ontwikkeling. Serres, veilingen en conservenfabrieken zagen het licht... veredelde en exotische soorten vonden ingang. Maar hoe is het vandaag met ons groente- en fruitverbruik gesteld? De traditionele en haast vergeten soorten van bij ons dringen opnieuw binnen in de burger-keuken én in de gastronomie. Pastinaak, schorseneren, savooi, veldsla, waterkers, pruim, mispel, kweefruit...:onze oude"erfgoedgroenten en fruitsoorten"krijgen een ereplaats in dit boek. Maar ook de nieuwe producten komen aan bod.

Eddie Niesten, Yves Segers
Smaken van het land: Groenten en fruit vroeger en nu
Davidsfonds Uitgever 2007
ISBN 9-789058-264435

Cool! Ik kook met papa van Nathalie Valmary

Van Imschoot geeft in vogelvlucht een geschiedenisoverzicht van de smaak, van de middeleeuwen tot nu. Daarna zoekt de auteur wat nu precies de smaak van goede wijn bepaalt waarvoor hij logischerwijze terugkeert naar de wijnbouw. Hij geeft tips om de verschillende druivenrassen uit elkaar te houden en legt haarfijn uit hoe je precies wijn moet proeven.

Gido Van Imschoot De Smaak van wijn. Welk gerecht bij welke wijn?
Davidsfonds Uitgever 2007
ISBN 978-90-5826-450-3
Prijs : 34,50 Euros

Google