HET TIJDSCHRIFT VOOR GEZONDE LEKKERNIJEN
Home Inhoudstafel Recepten Producten Band Archieven Contact
 Artikel - De Kers N° 18

Aan tafel!

Naar goede gewoonte heeft GaultMillau onlangs de editie 2007 van zijn Benelux-gids gepubliceerd. Dit jaar kan u niet alleen de vaste waarden herontdekken, maar ook kennismaken met nieuwe adressen die uw al deskundige smaakpapillen zullen prikkelen. Zoals u weet beoordeelt de gids elk jaar restaurants en hun chef door « koksmutsen » en een score op 20 toe te kennen, voornamelijk gebaseerd op het bord (meer dan 90% van de score). Naast dit werk dat een romanschrijver waardig is, organiseert de gids elk jaar zijn eigen Oscaruitreiking, van « Chef van het jaar » tot « Jonge topchef », zowel in het noorden als in het zuiden van het land, over het Groothertogdom Luxemburg tot Nederland.

GaultMillau is vandaag veruit de meest gelezen gastronomische gids in België. Een belangrijk ingrediënt van dit succes is ongetwijfeld de absolute objectiviteit die gebaseerd is op de anonimiteit van de inspecteurs. We wijzen er nogmaals op dat de inspecteurs zich als gewone klanten gedragen en hun rekening betalen zonder zich kenbaar te maken. Dankzij deze anonimiteit kunnen ze een duidelijke en neutrale beschrijving geven van de uitgeteste gerechten, of die nu vol lof of negatief is.

GaultMillau heeft dit jaar ook voor het eerst 2 andere gidsen gepubliceerd. De gids “Grande Région/Großregion”, volledig tweetalig Frans-Duits, toegespitst op Lotharingen, Luxemburg, Rijnland-Palts, Saarland en Wallonië. En zijn kleine broer, de gids “Traiteur”. Dankzij deze nieuwe gids behoren kopzorgen bij het zoeken naar een traiteur voor uw huwelijk of een ander feest voorgoed tot het verleden.

Als gelegenheidsgastronoom of fervente lekkerbek nodigen wij u uit om deze gidsen te doorbladeren en een bezoekje te brengen aan de gloednieuwe site www.gaultmillau.be, waar u onder andere kan zoeken op restaurants die vermeld zijn in de gids of aan de redactie een restaurant kan melden dat niet opgenomen is. Intussen wensen wij u alvast smakelijk eten!

Intussen wensen wij u alvast smakelijk eten

GaultMillau
2007 Benelux. GaultMillau Benelux 2007
ISBN 9080935174
Prix: 25€

Google