LE MAGAZINE DES SAINES GOURMANDISES
Home Inhoudstafel Recepten Producten Band Archieven Contact
 Artikel - De Kers N° 16

Les Gentlement d'Epsom

Voel je er iets voor om, in de koude maand december, de geneugten van de zee te proeven en om aan de zomervakantie herinnerd te worden? Gelegen aan de Lambermont Boulevard en verscholen achter een prachtige magnolia, wondermooi in de lente, bevindt zich het restaurant de New Epsom. Het is een ware oase van rust en kalmte, spijts de kwellende drukte van de steenweg, zeker tijdens de spitsuren.

Blotti sur le boulevard Lambermont et égayé d’un superbe magnolia lors des premières semaines de printemps, le restaurant le New Epsom est comme un havre de calme et de paix sur cette chaussée tourmentée durant les heures de pointe.

Twee broers

De New Epsom biedt een rustig en rustiek kader in hartje Brussel. Aan het fornuis staan twee broers, professionele en gepassioneerde keukenpieten. De uitgebreide en gevarieerde kaart is een combinatie van de Italiaanse en Franse keuken. De aangeprezen gerechten zijn aanlokkelijk, de keuze wordt niet gemakkelijk, je bent gewaarschuwd. De kaart wisselt naargelang wat aangeboden wordt op de markt en in functie van het seizoen. Kwestie van beter aan de wensen van de klant te kunnen voldoen en steeds nieuwe smaken te ontdekken. De eetlust wordt pas ten volle geprikkeld wanneer de schotel aan tafel worden gebracht. De borden zijn prachtig versierd en je honger wordt heus niet lang op de proef gesteld. Geur, kleur en aroma strelen neus, ogen en gehemelte. Voor de prijs moet je het ook niet laten, voor 40 euro per persoon kan je overheerlijk genieten, wat wens je nog meer? Beslist een eetadres in de hoofdstad om in je agenda te noteren, ver van de klassieke restauratieve buurten, waar niet altijd de beste ervaringen beleefd worden.

 

 

 

 

NewEpsom
Restaurant - Traiteur
330 Bd Lambermont - 1030 Bruxelles
Tel: 02/242.02.96

Een greep uit de kaart
(herfsttijd)

Voorgerecht

Sint Jacobsvruchten met wintergroentjes Gegratineerde Bretoense oesters met Parmezaan
Raviolis met witte truffel en Parmezaanse krullen
Carpaccio di Nocidi Bue con la Rucola
Gamberetti di Mare sauce di Roberto

Vis

Zeebaars met herfstprei Gegrilde zwaardvis met olijfolie en oregano
Fario forel met amandelschilfers

Vlees

Varkenshaasje met Gorgonzola Dolce Latte
Lamskroontje met groentenkrans en Siciliaanse gratin
Ribstuk (2 personen) met twee sausen met zijn eigen gratin
Gefl ambeerde ossenhaas met groene peper

Wild

Wilde eend met gekonfijte sjalotten Fazanthaantje met gestoofd witloof en moes van selder,
Jonge patrijs met porcinis en ganzenlever, Italiaans gratin

Nagerechten

Flesjes met ijs en Amaretto
Sabayon met Marsala wijn
Stracciatella met chocoladeschilfers
Flan caramel met vanillestokjes
Ijskorf met speculoos

Google